Nieuws

Johan Brouwer aangeduid als Excecutive frozen sales leader voor Europa

Gepubliceerd op 3/04/2024

Cooke Inc. is pleased to announce that Johan Brouwer has been appointed as the new Managing Director of Morubel and Executive Frozen Sales Leader for Cooke Europe.

Lees volledig artikel

Morubel overgenomen door Cooke

Gepubliceerd op 3/04/2024

Cooke Inc. (“Cooke”) heeft Morubel NV (“Morubel”) overgenomen, de toonaangevende garnalenverwerker in West-Europa die garnalen en andere zeevruchtenproducten kweekt, verwerkt, verpakt en distribueert.

Morubel distribueert zijn marktleidende biologische en diepvriesproducten aan klanten in de detailhandel, de foodservice en de voedingsindustrie in heel Europa, in Spanje, Portugal, Duitsland, België, Nederland, Luxemburg, Italië en Frankrijk...

Lees volledig artikel

Finalist Excellence Global Seafood

Gepubliceerd op 3/04/2024

We zijn heel trots aan te kondigen dat we met onze beide Tasty Bag producten genomineerd zijn als finalist in de Seafood Excellence Global awards competition voor komende Seafood Expo Global beurs dat in Brussel doorgaat van 07 tot 09 mei 2019.

Dit was SEG 2017

Gepubliceerd op 3/04/2024

Zoals elk jaar was Morubel weer present op Seafood Expo Global in Brussel die plaatsvond van 25 tot en met 27 april 2017. Dit was het eerste jaar dat we deelnamen als Shore NV, en aanwezig waren met onze zusterbedrijven Ristic GmbH, Rainbow Export Processing SA en Telson BV.

De focus lag op ons "chilled" assortiment, onze eigen biologische witpootgarnalen en onze machine gepelde Noordzee garnalen. We kregen positieve feedback uit verschillende markten, hadden een prachtige stand EN we waren finalist in de Seafood Excellence Global awards met onze verse clean label Noordzee garnalen. Over een succesvolle editie gesproken!

Joint venture: Morubel/Ristic en het Nederlandse Telson

Gepubliceerd op 3/04/2024

GBC, eigenaar van het Belgische Morubel NV en het Duitse Ristic GmbH, wordt medeaandeelhouder van het Nederlandse Telson BV

GBC zal 50% van de belangen in Telson BV nemen waardoor de bedrijvengroep die met Morubel en Ristic al een sterke positie in diepgevroren tropische garnalen had, nu ook toegang krijgt tot het koelvers segment.  Vanuit deze combinatie wordt een nóg breder assortiment garnalen aangeboden...

Lees volledig artikel

Een nieuwe garnaal in ons gamma!

Gepubliceerd op 3/04/2024

Nieuw in ons productgamma is de Argentijnse rode garnaal:  Pleoticus muelleri.
Deze mooie roodgekleurde koudwater garnaal wordt gevangen langs de kusten van Argentinië.
Ze heeft een stevige structuur en een zoete smaak. 
Beschikbaar als hele garnaal (gamba), garnaalstaart, easy peel of gepelde pud of pd. 
Zie productblad voor meer informatie, of contacteer onze verkoop: sales@morubel.be.
Beschikbaar voor private label, Morubel retail merk of ons Elite foodservice merk.

Morubel bundelt de krachten met het Duitse Ristic AG

Gepubliceerd op 3/04/2024

GBC, eigenaar van Morubel NV, en Peter Ristic, eigenaar van Ristic AG, gevestigd in Duitsland kondigden vandaag aan dat er een akkoord werd berijkt voor een overnamen van alle beschikbare aandelen van Ristic an Costa Rican afdelingen door GBC. Na het voltooien van de transactie en de goedkeuring van de authoriteiten, gaan Morubel en Ristic de krachten bundelen om zo de marktleider te worden op de Europese markt van diepgevroren garnalen. Dit met een uniek duurzaam voorstel.

Lees volledig artikel

Morubel over slavenarbeid in garnalenproductie in Thailand

Gepubliceerd op 12/06/2014

Gezien de recente persinformatie over arbeidsmisbruik door het bedrijf CP Thailand en in antwoord op eventuele vragen van onze klanten over de herkomst van hun, door Morubel geleverde producten, kunnen wij bevestigen dat wij helemaal geen garnalen in Thailand hebben gekocht gedurende de afgelopen 14 maanden.

Morubel is lid van BSCI (Business Social Compliance Initiative) en wij streven ernaar sociale audits uit te voeren bij onze leveranciers in risicolanden. Sociale eerlijkheid is een groeiproces en kan niet in één keer worden gegarandeerd, maar via social auditing kunnen corrigerende actieplannen nauwkeurig worden aangepakt en gecontroleerd, en kunnen verdere stappen in de toeleveringsketen worden gezet.

Deze website maakt gebruik van cookies die voor een optimale gebruikerservaring zorgen. Lees meer over de cookies