Bedrijf

Over de productie site

Meesterschap is een werk van elke dag.  De wereld staat immers niet stil. Producten en smaken veranderen, technologieën evolueren. Door onze jarenlange ervaring, enorme flexibiliteit en passie om een goed product in de markt te zetten,  blijft onze fabriek een slimme koers varen. 

Onze verschillende productielijnen voor diepgevroren zeevruchten,  retail en bulk verpakkingen, worden constant gemoderniseerd en uitgebreid zodat we kunnen uitpakken met de meest up-to-date technologie

Wat hebben wij allemaal huis?

  • 37.400 m² fabriek
  • 2 productielijnen
  • 1 dooilijn
  • 4 verpakkingslijnen
  • Gescheiden opslag voor grondstoffen en afgewerkte producten
  • Capaciteit: 14.000 T
  • Certificaten (IFS, ISO, BRC en alle ketenwaarborg certificaten kunnen gedownload worden op Kwaliteit & Duurzaamheid)

Onze merken

Morubel is vooral huismerkleverancier, ons meesterschap in uw verpakking.
Toch hebben we een aantal merken voor klanten die ons merk verkiezen, voor in/outs, voor introductie van nieuwe producten.  
Ons merk is ons gezicht: Morubel is ons top retail merk.
Seafood Delicatess is ons tweede merk in het retail kanaal.
In de foodservice kent ons merk Elite, Masters of Good Taste: een lange traditie die ons meesterschap onderstreept! 

Ons meesterschap in uw verpakking

Puur meesterschap in alles wat we doen

Al meer dan 60 jaar in deze industrie heeft ons meesterschap bevestigd. Bij Morubel gaan we er prat op een echte "master in seafood" te zijn.

Morubel werd opgericht in 1954  in Oostende aan de Belgische kust. Oorspronkelijk was het bedrijf gespecialiseerd in het zouten en drogen van vis voor export naar Afrika. Vandaar  onze naam. Morubel is een samentrekking van: 'la Morue belge'.

In de jaren 70 veranderde  Morubel van koers door de Europese visquota en geringere beschikbaarheid van vis. De zout- en drooginstallaties werden vervangen door moderne koel-en vriesapparatuur.

In de jaren 80 werden garnalen onze kernactiviteit en werd het duidelijk dat aanzienlijke investeringen in moderne verwerkingstechnieken en machines nodig waren.

De huidige fabriek werd gebouwd in 1993, met een volledige scheiding tussen low-en high care zones en de implementatie van strikte hygiëneprocedures. Morubel was het eerste bedrijf in de sector dat een ISO9002 certificaat behaalde.

In Augustus werd Morubel overgenomen door Cooke inc. Voorheen zat Morubel onder de “Shore” paraplu, maar vanaf nu wordt dit geïntegreerd in de Cooke familie.
Lees meer op de website van cookeseafood.com over de overname

 

Familiepassie met wereldwijde ambities

Morubel, als onderdeel van de Cooke Seafoods groep positioneert zich vanaf heden als seafood verwerker op globaal niveau.  In 1985 werd door de familie Cooke in Blacks Harbor, New Brunswick Canada, Cooke seafoods opgericht. Van een bescheiden begin met één boerderij en 5.000 zalmen, is Cooke Inc. nu het grootste particuliere familiebedrijf op het gebied van zeevruchten ter wereld, met wereldwijd meer dan 13.000 mensen in dienst.

De Cooke-bedrijvenfamilie exploiteert mondiale aquacultuur- en wilde visserijdivisies in 15 landen en levert een duurzame bron van zeevruchten die over de hele wereld op de tafels terecht komt.

Onze missie is om de oceaan met zorg te cultiveren, de wereld te voeden, voor onze gezinnen te zorgen en sterkere gemeenschappen op te bouwen.
Deze vorm van obsessie heeft ertoe geleid dat Cooke Seafoods activiteiten heeft opgezet in negen landen over de hele wereld en meer dan 25 kernvissoorten hebben geoogst.
Maar waar uw zeevruchten ook vandaan komen, u kunt er zeker van zijn dat het wordt geproduceerd door zorgzame mensen in bloeiende gemeenschappen.

De onderstaande map bewijst waar we nu overal actief zijn!

Deze website maakt gebruik van cookies die voor een optimale gebruikerservaring zorgen. Lees meer over de cookies